6 steg till korrekt förpackning

6 steg till korrekt förpackning

Att få till en bra förpackning kräver att du gå rätt tillväga, i alla fall om ni vill att er produkt ska komma fram på ett säkert sätt. För att säkerställa produktsäkerheten finns det flera viktiga steg som alla företag bör vidta vid förpackning. Följ dessa 6 steg för att säkerställa att din produkt är perfekt förpackad, varje gång!

1. Organisera

Det kan tyckas självklart, men att organisera ett distributionscenters förpackningsutrymme kan göra stor skillnad. En arbetsyta bör vara tillräckligt stor för att ha utrymme att flytta runt på paketet och ha alla nödvändiga förpackningsmaterial inom räckhåll.

Helst bör området ha tillräckligt med utrymme för att kunna få plats med en stor variation av material i arbetsytan, eftersom olika typer och storlekar av produkter kommer att kräva olika material. Du kommer att bli förvånad över den produktionstid som kan sparas genom att hålla ett välfyllt och organiserat förpackningsutrymme!

2. Mät

Innan du väljer lådan du planerar att skicka din produkt i är det en bra idé att mäta din produkt. När din produkt har mätts, lägg till cirka 2 tum till i bredden, höjden och längden för att få den idealiska lådans storlek. Detta säkerställer att du har utrymme att slå in varje produkt och fylla din låda med extra stoppning så att dina varor skyddas under transporten.

3. Välj

Nu när du har mätt din produkt eller produkter är det dags att välja rätt förpackning. Det finns ett brett urval av wellpappförpackningar som är perfekta för alla produkter eller branscher. Wellpappförpackningar är designade för att vara starka och hållbara, de är ett av de vanligaste och säkraste förpackningsmaterialen.

4. Skydda

Nu när du har valt din förpackning är det dags att skydda din produkt. Det finns många typer av skyddsförpackningar, så se till att välja den som bäst passar ditt företags behov bäst. Om du är osäker på om du ska använda bubbelplast, Instapak Foam Packaging, ett luftkuddeuppblåsningssystem eller fråga din leverantör av förpackningar. Det är trots allt bättre att vara extra försiktig än att få din produkt skadad.

Om du skickar mer än en produkt per kartong, se till att slå in varje produkt separat så att dina varor inte slår mot varandra under frakten och skadar varandra. För ömtåliga varor är det avgörande att du använder rätt dämpning i din låda så att produkterna är säkert skyddade från stötar, vibrationer eller stötar.

5. Försegling

Nu när din produkt är ordentligt skyddad och monterad i lådan av rätt storlek är det dags att försegla lådan. Använd inte cellofan eller tejp, eftersom ingen av dem är tillräckligt starka för att försegla din låda ordentligt. Använd i stället professionell förpackningstejp eller klister. Se till att du har en fullständig försegling på din produkt innan du skickar iväg den för frakt. Sätt på 2-3 remsor med tejp där förpackningen överlappar varandra, så att du inte behöver oroa dig för att förpackningen öppnar sig under transporten.Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *