Därför väljer jag ekologisk hudvård

Därför väljer jag ekologisk hudvård

Mycket av mitt smink kommer ifrån Maria Åkerberg. Jag har stort förtroende för deras produkter och det av många anledningar. För det första är deras smink bra. Det ser bra ut på mig, det fungerar mot min hy och det håller länge. Naturligtvis är detta det viktigaste på sätt och vis, utan resultat kommer jag inte att använda smink överhuvudtaget, oavsett om det kommer ifrån Maria Åkerberg eller någon annanstans. Men det finns många andra anledningar till varför jag väljer detta smink. En stor sådan är att det är ekologiskt.

Naturliga ämnen och ekologiskt smink

Visst låter det fint med ekologiskt smink och naturliga ämnen? Frågan är dock om det alltid är bättre än alternativet. I det mesta av det smink jag använt genom åren har det funnits gifter och syntetiska kemikalier, alltså inte naturliga ämnen. Dessa gifter och ämnen absorberas av kroppen och bevaras sedan där för en längre tid. Det är alltså inte bara för din hud där du sminkar dig som det är negativt med dessa ämnen, utan även för resten av kroppen. Du kan i längden få allergier och i värsta fall cancer. Men de naturliga ämnen som finns i smink som exempelvis kommer ifrån Maria Åkerberg då, är det helt ofarligt av just den anledningen? Nej, det finns naturliga ämnen som kan vara allergiframkallande också. Men om du ska välja mellan gifter och naturliga ämnen så är det alltid bättre med det sistnämnda. Om du köper smink från Maria Åkerberg så vet du att du får just detta.

Planeten behöver vår hjälp

Dessutom gör du en insats för naturen och vår planet när du köper ekologiskt smink. Precis som med allt annat man köper så är det bäst att köpa ekologiskt. Välj ekologiskt smink från Maria Åkerberg eller från någon annanstans inte bara för din egen skull, utan även för andras skull och för hela planetens skull. Jorden är i knipa och det är vi människor som har försatt den i det. Då är det också vi som måste ta vårt ansvar och förändra vårt levnadssätt.

Bild: Piggabutikens Instagram32 thoughts on “Därför väljer jag ekologisk hudvård”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *