Emballage och förpackningar i en sammanknuten värld

Emballage och förpackningar i en sammanknuten värld

Genom globalisering så har företag och privatpersoner nu aldrig haft det så enkelt att kommunicera och handla med varandra. Saker som vi tar för givna är oftast gjorda halvvägs över jorden för att sedan paketeras någon annanstans och transporteras hit. Med denna ökade handel och mer komplexa transportkedjor så är det inte konstigt att paketering och emballage har blivit viktigare.

Eftersom våra marknader blivit mer globala har det möjliggjort företag att pressa priser. Detta främst genom att välja att operera fabriker i länder med lägre löner, men också genom emballage och paket. Eftersom marginalerna för företag kan vara minimala så är det viktigt att tänka på hur mycket plats din produkt behöver. För bland det enklaste sättet att öka din vinst är att transportera mer produkter från fabriken på en mindre yta.

På så sätt kan emballage och paket vara en stor del i att kunna erbjuda din produkt till ett lägre pris. Och med detta framstår du såklart som mer attraktiv för konsumenter gentemot dina konkurrenter.

Det finns även en enorm bredd på just emballage, där man kan använda flertal olika material. Exempel på dessa skulle kunna vara:

  • Wellpapplåda
  • Livsmedelsförpackningar
  • Flyttlådor
  • Vadderade kuvert
  • Träemballage
  • Omslagspapper

Det kan också vara en miljövänlig strategi att tänka över emballage och förpackningar. Genom att förpacka dina varor så effektivt som möjligt så behövs inga onödiga extra paket skickas. På så sätt så bidrar du till att minska antalet lastbils- och fartygsresor överlag.

Även specialgjorda emballage finns hos flertalet företag som kan hjälpa till att optimera ditt företag. På detta sätt så kan du låta företaget istället fundera över hur man bäst paketerar och istället låter dig fokusera på sparandet av material, miljön och utrymme.

Viktigt är dock att tänka på vilket syfte som ditt emballage ska fylla. Det är exempelvis stor skillnad på användningsområde om du använder dig av pappersvaddering, en polyetylenskum eller wellpapp.Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *