De bästa sommardofterna

De bästa sommardofterna

Parfymer är en hel vetenskap. Alla människor upplever dofter olika därför är det inte helt enkelt att hitta en parfym som både uppskattas av de flesta och som fungerar med din personliga kemi. Hur vi upplever dofter förändras dessutom genom årens lopp. Dofter upplevs också olika beroende på vilken årstid som råder och vilken tid på dygnet det är. En del dofter passar bättre på dagen medan andra flaskor är mer lämpliga för festen. Så vilken parfym som blir den bästa är omöjligt att säga. Men jag kan säga vilka sommardofter som jag tycker är fantastiska och som passar till olika sammanhang.

Miss Dior för soliga dagar

Miss Dior är en modern klassiker. Doften lanserades 2018 och har redan blivit en självklarhet i alla parfymfantasters samling. Miss Dior är en feminin dagparfym som passar till arbetet och skolan. Det är lätt och fräsch utan att vara för diskret.

Toppnot: Mandarin

Hjärta: Jasmin och ros

Bas: Patchouli och mysk

Midnight Romance för lugna sommarnätter

Midnight Romance av Ralph Lauren är en mjuk och sensuell nattdoft. Den ger associationer till romantiska nattpromenader genom kungliga blomsterträdgårdar. Även om parfymen inte innehåller någon viol så blir kombinationen av noter väldigt violig. Om man skulle beskriva denna doft med en färg så skulle det vara lila.

Toppnot: Hallon, bergamot och litchi

Hjärta: Jasmin, fresia, pion

Bas: Vanilj, ambra och iris

Crystal Noir för heta partynätter

Versaces Crystal Noir är ett mästerverk när det gäller dofter. Detta är en mogen, tung men samtidigt mjuk och inbjudande doft. Den fullständigt pyr av lyx och kvinnlighet. Crystal Noir är en kokosbaserad doft. Men det är inte den skarpa kokos som vi är vana vid. Detta är en mjuk och krämig kokos som är uppblandad med en kaxig kryddighet. Detta är partydoften nummer ett i sommar!

Toppnot: Peppar, kardemumma och ingefära

Hjärta: Kokos, apelsinblomma, pion och gardenia

Bas: Mysk, ambra och sandelträ

 

 72 thoughts on “De bästa sommardofterna”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *