SMINK, HUDVÅRD OCH LIVET

En perfekt huskatalog

En perfekt huskatalog

Det finns ungefär lika många olika husmodeller som det finns blommor i skogen. Alla husleverantörer vill pusha sina egna modeller, och nästan alla använder en huskatalog för att göra det. Det kan därför vara lite intressant att fundera på hur en perfekt huskatalog ser ut, vad den innehåller och vad huvudsyftet är.

 

Enbart bilder

En huskatalog fylld med bilder är ofta väldigt tilltalande för ögat och fylld med inspiration. Många hustillverkare söker att inspirera sina potentiella kunder och visa vad de kan erbjuda. I sådana lägen är en huskatalog fylld med bilder det perfekta alternativet eftersom man kan få kunder att tilltalas av det visuella utan att behöva tänka på all information runt omkring. Det kan finnas ett värde i detta eftersom man kan ge kunden känslan att de inte behöver tänka på specifika saker och därmed blir husbyggandet underlättat. Många vill inledningsvis också se vad de gillar och vad som kan erbjudas, rent visuellt, vilket gör en katalog med enbart bilder ultimat.

 

Enbart text eller väldigt få bilder

En huskatalog som enbart innehåller information i form av text eller väldigt få bilder är ett bra sätt att få ut information kring sina husmodeller. Man tilltalar de som är intresserade av att verkligen bygga ett hus och vill ha koll. Information är makt brukar man säga och för många är detta också sant. Ju mer information man kan få, ju bättre är det. En sådan katalog kan dock anses tung för många och därmed fungera mindre bra i inspirationssyfte.

 

Information blandat med bilder

Det sista alternativet är att ha en huskatalog med ungefär samma mängd bilder och information. Detta innebär att man varken kan få med all information som man kanske vill, eller alla de bilder man har för inspiration. Det kan dock vara effektivt att blanda eftersom man kan tilltala en större målgrupp. Till viss del kommer man att inspirera genom bilder, men också tilltala de som faktiskt vill ha information. Om man vill informera och inspirera är denna typen det bästa alternativet.Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *