Garderobsinredning som fritidsintresse!

Garderobsinredning som fritidsintresse!

Kan man ha kläder som ett fritidsintresse? Då inte menat att det är kläder tycker är snygga och trivs i, utan kläder som du faktiskt kan tjäna pengar på, eller samla på. Idag är det hetare än någonsin att vara klädsamlare. Dessutom lägger vi mer pengar än någonsin på garderober och garderobsinredning. Kläder har blivit ett stort intresseområde.

Cyber-vintage
Internet möjliggör idag att samlare av alla de sorter har enklare att hitta det de verkligen är intresserade av. Samtidigt har intresset ökat generellt för allt slags samlande. När man pratar om samlare så tänker man ofta på samlare av tillexempel frimärken, mynt och så vidare. Men idag är det kläder som gäller. Plagg ur tidiga kollektioner av kända modeskapare kan inbringa stora summor. Kläder från modehus så som: YSL (Yves Saint-Laurent), Gucci, Prada, Armani och Hugo Boss är populära. Särskilt om kollektioner är från 60-talet.

Kändiskläder
2006 auktionerades Truman Capotes garderob ut. Bland annat en jacka med drinkbiljetter från Studio 54 i innerfickan. 2015 auktionerades Greta Garbos kläder ut. Scarlet Johanssons näsduk auktionerades ut för 45.000 kr.
Många av ”kändisauktionerna” är i förmån för välgörenhet, men säljs sedan för betydligt högre summor.

Nya klassiker direkt från hyllan
Limiterade kollektioner är hetare än någonsin. Då pratar vi inte om de stora modehusens kollektioner. H & M har under ett par års tid gjort limiterade kollektioner i samarbete med kända designers. Nike tar fram limiterade kollektioner av skor tillsammans med stora sporthjältar. Nätbutiker som låter kändisar designa plagg. Oftast säljs kollektionerna till hyggliga priser för att sedan rusa i pris på andrahandsmarknaden.

Garderoben och walk in closet
I dag är det också populärt att lägga mycket på själva garderobsinredning.  Många leverantörer erbjuder platsbyggda garderober och garderobsinredningar. Klädkammaren och förråd förvandlas till walk in closets. Borta är de vita boxarna från Ikea. Garderobsinredning är idag inte något du bara förvarar kläder i, det är en plats där du spenderar tid.61 thoughts on “Garderobsinredning som fritidsintresse!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *