Sy en egen tomtedräkt

Sy en egen tomtedräkt

Du känner säkert igen dig. En riktigt svettig och varm tomtedräkt som sitter illa och som dessutom ser riktigt illa ut. När man tänker på tomtefar så tänker man något stort, fint och överdådigt! Inte på en illasittande pyjamas i frotté.

En storlek för alla
Vi börjar med storleken. Att sy en tomtedräkt är inte alls som att sy andra kläder. Du har inga mått att gå efter, eftersom du inte med säkerhet vet vem som kommer ha den på sig. Du måste göra en dräkt som alla framtida tomtar kan tänkas passa i. Bli nu inte förskräckt, det är inte så svårt. Gör bara en tillräckligt stor dräkt, sedan fyller man ut med kuddar, fetvadd mm.

Designa själv
Utgå från ett mönster på en pyjamas och gör den större. Scenmolton är ett billigt tyg som finns i flera olika färger. Det fina med Scenmolton är att det är som filt, vilket gör det lätt att limma fast detaljer på. Du behöver därmed inte sy varje liten detalj. Låt fantasin flöda fritt.

Detaljer som gör effekt
Gå på loppis och leta efter detaljer som kan pryda din tomtedräkt. Gamla skärp med stora spännen, spännande knappar eller spets om du gillar det.

Tillbehör som gör allt perfekt
På loppis kan du kanske också hitta ett par fina stövlar, glasögon i gammalt snitt, eller varför inte en fin lykta. Det är de små sakerna som gör det.

Tomtemask eller ej.
Att göra en egen tomtemask är lite knixigare, men inte alls omöjligt. Bekanta dig med papier-maché (finns gott om instruktionsvideos på Internet). Om du inte riktigt känner för att göra en egen tomtemask så finns det idag faktisk riktigt fina att köpa. Ett annat alternativ är att köpa ett riktigt bra lösskägg och satsa mer på en ”tomtesminkning”.63 thoughts on “Sy en egen tomtedräkt”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *